Stens Transport B.V. is een Nederlands familiebedrijf. Al ruim 100 jaar zijn wij gespecialiseerd in het vervoeren van levende dieren.
Ons goed opgeleide en gecertificeerde personeel voert het transport op zorgvuldige wijze uit, volgens de regels die heden ten dage gelden.
Hoofdzakelijk vervoeren wij runderen, maar ook het vervoeren kalveren, geiten en schapen behoort tot de mogelijkheden.

Naast het veetransport hebben wij een neventak die voorziet in het vervoer van stukgoederen.

 

Historie

In 1917 begint Jan Stens, groot- en overgrootvader van de huidige directie, met het vervoeren van kleinvee met paard en wagen.  Al snel begint het bedrijf te groeien en gaat hij over op andere vervoermiddelen.

In de jaren die volgen maakt het bedrijf een flinke groei door. Daardoor wordt het pand aan de Gemeenteweg in Staphorst te klein. In 1989 zijn wij verhuisd naar een nieuw pand op industrieterrein ‘De Baarge’ in Staphorst. Daar is in 2000 een overdekte wasplaats bij gebouwd. Sinds 2008 zijn wij een Erkende VerzamelPlaats (EVP).

 

Derde en vierde generatie

Op dit moment staat de derde en vierde generatie aan het hoofd van Stens Transport B.V. Tot voor kort runde Jan Stens Kzn het bedrijf samen met zijn neef, eveneens Jan Stens genaamd. Inmiddels is zoon Christiaan vennoot en heeft Jan Stens Hzn een stapje teruggedaan.

Wij zijn een flexibel bedrijf dat gespecialiseerd is in veetransport en stukgoederenvervoer. Daarvoor hebben wij de beschikking over 12 vrachtauto’s. Wat eens begon met het vervoer van kleinvee met paard en wagen, is uitgegroeid tot een professioneel transportbedrijf.